Sabtu, 31 Mei 2014

Cangkring





Cangkring, dhadhap ri (Erythrina fusca) yaiku tanduran ngembang saka famili Fabaceae. Wit cangkring nduweni sebaran kang paling amba saka sedulur-sedulure ing genus Erythrina. Tanduran iki umume urip ing pesisir lan pinggir-pinggir kali ing Asia, Oseania, Kepulauan Mascarene, Madagaskar, Afrika lan Neotropik.
Wit cangkring nduweni kayu kang gedhene bisa watara 20 cm. Kembange werna oranye, isine werna soklat tuwa lan bisa kemambang ing banyu, bisa keli melu iline banyu segara marang papan kang adoh, lan sabanjure bisa thukul ing papan anyar. Tanduran iki tahan marang kahanan kanthi kadhar uyah kang dhuwur lan banyu akeh.


Tidak ada komentar:

Poskan Komentar